Hotărâre rapidă de la Curtea Regională Superioară din Frankfurt am Main

Localitatile care angajeaza furnizorii de servicii private pentru a monitoriza traficul pierd. Într-o decizie fundamentală, Curtea Regională Superioară (OLG) Frankfurt am Main din 6 noiembrie 2019 a confirmat că supravegherea traficului de către furnizorii de servicii private este ilegală. Nu se pot emite amenzi pe această bază. Un șofer de autoturisme s-a plâns că, că a fost acuzat că a depășit viteza maximă, măsurarea a fost efectuată de un angajat al unei GmbH private, numit martor B.

Prin decizia sa, Curtea Regională Superioară (OLG) a confirmat hotărârea Curții de district Gelnhausen care la achitat in prima instanta. Drept justificare, instanța regională a declarat că primarul municipiului Freigericht, în calitate de autoritate de poliție locală, a angajat un furnizor de servicii private să monitorizeze traficul și să impună amenzi (dosar numărul 44 OWi – 2545 Js3379 / 19, judecătoria Gelnhausen, 29,5) 0.2019). Procurorul Hanau a formulat recurs împotriva hotărârii.

Firmele private nu au dreptul de a sta la panda cu Radarul

În motivarea sa, Curtea Regională Superioară a precizat acum clar: „Supravegherea traficului efectuată de districtul administrativ comun al municipalităților Freigericht și Hasselroth este ilegală. Măsurarea vitezei efectuată în numele unui suveran de către o persoană privată nu are niciun temei legal. Drept urmare, consiliul regional Kassel nu ar fi trebuit să emită o notificare de amenzi. „(Dosarul nr. 2 Ss-OWi 942/19, OLG Frankfurt am Main, 6 noiembrie 2019).

În hotărâre, instanța subliniază că supravegherea traficului poate fi realizată doar de personalul propriu al departamentului de poliție locală cu calificările corespunzătoare. Martorul folosit nu este indiscutabil un membru al comunității. Atribuirea sa prin angajarea lucrătorilor a fost ilegală și astfel a lipsit procedura de bază legală pentru emiterea deciziei privind amenda.

De asemenea, instanța precizează că, ca urmare a faptelor ilicite, toată supravegherea circulației în districtele administrative din districtele Freigericht și Hasselroth, precum și în municipiile Brachttal și Nidderau au fost interzise începând cu cel puțin 23 martie 2017 datorită aceleiași practici.

Ajutor gratuit de la RADAR AEBS

Pentru revizuire, RADAR AEBS lucrează în strânsă colaborare cu sase mari avocati, specializati in dreptul traficului. Numerele sunt impresionante. Echipa RADAR AEBS primește o ploaie de întrebări în fiecare zi. 10% din cazurile tratate sunt întrerupte și peste o treime au opțiunea de a-și reduce sentințele.

Hotărâre rapidă de la Curtea Regională Superioară din Frankfurt am Main
Derulează în sus